eur:
385.28
usd:
354.47
bux:
68142.42
2024. május 21. kedd Konstantin

A Fatah Ciszjordániában csap vissza

A Hamászhoz kötődő szervezetek mintegy tíz irodáját fosztották ki a Fatahhoz tartozó al-Aksza Mártírjainak Brigádjai Ciszjordániában - közölték szemtanúk.

Egy iszlám iskolát, egy kulturális központot, jótékonysági szervezetek helyiségeit, egy televízió- és egy rádióállomást rongáltak meg a mozgalom fegyveresei.

Azóta, hogy az iszlamista Hamász péntekre virradóra teljesen ellenőrzése alá vonta a Gázai-övezetet, a Mahmúd Abbász elnök irányította Fatah emberei rendszeresen támadásokat intéznek a másik, nagyobbik palesztin területen, Ciszjordániában a Hamász tagjai, illetve intézményei ellen.

Nábluszban, Dzsenínben, Betlehemben, Hebronban több Hamász-irodát fosztottak ki, egy Hamász-aktivistát lelőttek.

Közben a palesztin rendőrfőnök megtiltotta a Gázai-övezetben állomásozó rendőröknek, hogy együttműködjenek a területet ellenőrző Hamásszal.

Kamál as-Seih tábornok tudatta, parancsmegtagadó lázadónak tekintik azt, aki ezt a tilalmat figyelmen kívül hagyja.

Mahmúd Abbász palesztin elnök egy munkatársa közölte, hogy az Abbász által pénteken kinevezett kormányfő, Szalám Fajjád még szombaton összeállítja kormányát, és az még aznap leteszi hivatali esküjét.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×