eur:
385.45
usd:
355.08
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

"Õszintén csalódottak vagyunk az eddigi eredményekkel"

Elégedetlen az iraki kormánynak az ország belügyi stabilizálásáért tett lépéseivel az amerikai védelmi miniszter.

Az amerikai védelmi miniszter előre be nem jelentett látogatásra érkezett az iraki fővárosba.

Robert Gates újságírók előtt hangsúlyozta: a nemzetközi haderő erőfeszítéseket tesz, de nem elégedett.

"Csapataink időt nyernek számukra, hogy ők a megbékélésen dolgozhassanak, és hogy őszintén csalódottak vagyunk az eddigi eredményekkel" - kritizált az amerikai védelmi miniszter.

Robert Gates iraki látogatásán tájékozódik a közel-keleti országban állomásozó amerikai kontingens pénteken befejeződött, 30 ezer fős csapaterősítéséről is.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel ma a nagy brüsszeli árampiaci döntéseknél

Csak Magyarország szavazott nemmel kedden Brüsszelben az uniós tagállamok közül a villamosenergiapiaci reformról szóló irányelv kapcsán, feltehetően a rezsicsökkentési rendszerrel kapcsolatos szempontok miatt, de ezzel együtt is elfogadottnak számít az irányelv, így az rövidesen hatályba lép – derült ki a Tanács oldalán közzétett szavazási jegyzőkönyvből. Az ülésen a reform elemeit tartalmazó rendeletről is szavaztak, azt minden tagállam jóváhagyta, így miután megjelenik az uniós közlönyben, 20 nappal később közvetlenül hatályosul minden tagállamban. Az irányelv tartalmának a megjelenését követően hat hónappal kell megfelelnie a tagállamoknak, így tehát a mai ellenző szavazat mellett sincs sok ideje a magyar kormánynak a szükséges lépésekre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×