eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Megrongáltak egy kétezer éves római műemléket

Egy építési cég hibája miatt megrongálódott az egyik legrégebbi római vízvezeték, elvágva ezzel a leghíresebb római kút, a Trevi vízutánpótlását. Átemeneti megoldásként egy másik vezeték vizét irányították át, nehogy kiszáradjon a turistalátványosság.

Az Acea víziközmű-vállalat szóvivője elmondta: egy mélygarázs építése közben megrongálták a több mint kétezer éves Aqua Virgót, amely egyike annak a két, föld alatti vízvezetéknek, amelyet még a rómaiak alkottak meg.

"Az Aqua Virgo sértetlenül megúszta a Rómát elfoglaló barbárok pusztítását, de az utódaik lerombolták" - kesergett Giorgio Signore, a garázsépítő cégre utalva.

A vízvezeték látta el a 18. században épített, barokk stílusú Trevi kutat, amelyet most a másik műemlékértékű föld alatti vízvezetékből táplálnak.

Az Augustus császár uralkodása idején épített Aqua Virgóról az Acea szóvivője azt mondta: meg tudják javítani, de eredeti formájában nem képesek helyreállítani.

Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×