eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Magatehetetlen embereket gyilkolt a kegyetlen ápoló

Több mint negyven gyilkossági kísérlet szárad a tavaly letartóztatott cseh kórházi gyilkos lelkén - derült ki a bűncselekmények elkövetésével megvádolt Petr Zelenka jegyzetfüzetéből. Az ápoló a nyomozás szerint előre megfontolt szándékkal végzett magatehetetlen emberekkel a kórházban. Az esetet a cseh bűnügyi történet egyik legsúlyosabb bűncselekményének tartják a rendőrök.

A 31 éves Petr Zelenka ápoló volt a délkelet-csehországi Havlickuv Brod-i városi kórházban, ahol 2006 májusa és szeptembere között 43 gyilkosságot, illetve gyilkossági kísérletet követett el.

A férfira eddig kilenc gyilkosságot és nyolc gyilkossági kísérletet bizonyítottak rá, míg a további ügyek vizsgálata még nem fejeződött be.

A vizsgálat eddigi megállapításai szerint a férfi előre megfontolt szándékkal végzett magatehetetlen emberekkel a kórházban. A sorozatgyilkos áldozatai mind olyan betegek voltak, akik súlyos baleset vagy nagy műtét után öntudatlanul feküdtek a kórház intenzív osztályán, ahol ápolóként dolgozott.

A tettes nagy adagban véralvadásgátlót adott be nekik injekcióban, amivel súlyos vérzéseket, majd halált okozott. Az áldozatok 56 és 76 év közöttiek voltak, és a férfi is beismerte a gyilkosságokat.

A Zelenka által vezetett jegyzetekből kiderül, hogy összesen 43 esetben adott be kórházi betegeknek véralvadást gátló, belső vérzést kiváltó Heparin nevű gyógyszert, hogy azok meghaljanak - közölte a napokban a cseh Nova kereskedelmi televízió. A jegyzetek felfedezését a vádlott védőügyvédje is megerősítette.

Pavel Buzga államügyész szerint Zelenka jegyzeteiben mindig megjelölte azokat a pácienseket, akiknek Heparint adott be, majd kereszttel jelezte, ha az illető a gyógyszer hatásának következtében meghalt.

Zelenkát pszichológusok is megvizsgálták, és megállapították, hogy valószínűleg teljesen tudatosan gyilkolt.

A rendőrség és az ügyészség azzal számol, hogy az ügyet az ősz folyamán le tudja zárni, és át tudja adni a bíróságoknak. Amennyiben a bíróság Zelenkát bűnösnek találja a cseh bűnügyi történet egyik legsúlyosabb bűncselekményében, valószínűleg életfogytiglani börtönbüntetés vár rá.

Az ápoló hat évig dolgozott a kórházban, felettesei szerint a legjobb munkatársak közé tartozott, aktív és munkaszerető volt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

A lengyelek a németeket hergelik, Oroszország Ukrajna gázinfrastruktúráját támadja

Lengyelország azt reméli, hogy az elmúlt napokban bejelentett nyugati támogatások hatására Németország is jelentős katonai támogatást küld majd Ukrajnába. Eközben az ukrán kormány azt jelentette, hogy az oroszok által támadás érte a Nyugatot kiszolgáló gázinfrastruktúrát, az orosz jelentések szerint pedig négy ukrán frontszakaszon is sikerült áttörniük A legfrissebb vasárnapi orosz-ukrán háborús híreink vasárnap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×