eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hatalmas botrányt kavart a vezető kormánypárti politikus

Szlovákiában nagy felháborodást váltottak ki a magyarellenes megnyilvánulásairól ismert politikus, Ján Slota legutóbbi kijelentései. A Nemzeti Párt elnöke egy lapinterjúban sértegette a homoszexuálisokat, az újságirónőt pedig piszoknak nevezte.

Ján Slota szavai nem csupán az az ellenzék köreiben, hanem a kormánykoalició tagjai között is megdöbbenést keltettek. A Smer és a HZDS elhatárolódott a politikus legújabb vulgáris kijelentéseitől.

A kormányban résztvevő nemzeti párt első embere a SME című napilap írása szerint minősíthetetlenül viselkedett egy lapinterjú során, a homoszexuálisokat nem normálisoknak és buzeránsoknak, a vele interjút készitő újságírónőt pedig piszoknak nevezte.

Maga Ján Slota később úgy nyilatkozott, hogy nem emlékszik az interjúra, több lap szerint a beszélgetés idején illuminált állapotban volt.

Monika Benová európa parlamenti képviselő szerint Ján Slota viselkedése rossz fényt vet az egész országra. Ján Kubis kulügyminiszter is elitélte Slotát, de szerinte a külföld nem az SNS elnöke alapján itéli meg Szlovákiát.

Csáky Pál, az ellenzéki Magyar Koalició Pártja elnöke Slota kijelentéseit a szlovák közélet szégyenének nevezte. Robert Fico miniszterelnök azonban nem volt hajlandó kommentálni a nemzeti párti elnök szavait.

A párt alelnöke, Dusan Caplovic miniszterelnök-helyettes szomorúnak nevezte Ján Slota viselkedését. Az érintett lap, a Sme kommentátora szerint Ján Slota önmagában problémát jelent.

Tisztességes újságnak nem is szabadna szóba állnia vele, mivel politikáját a gyűlöletre, agresszivitásra és primitivmuzmusra alapozza.

Ján Slota azonban a parlament képviselője, sőt a kormámykoalició egyik vezetője. Nem kérdezni őt, annyit jelentene, hogy kihagynák annak az embernek a véleményét, aki az ország sorsáról dönt - véli a Sme cikkirója.

Ján Slota már a múltban is negatív reakciókat váltott ki viselkedéseivel és kijelentéseivel, legyakrabban a romákat és a magyarokat sértegette.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×