A két riporter, Audrey Brown és James Griffin a két üzletlánc dolgozóitól kapta a fülest a lejárt szavatosságú élelmiszerek átcímkézéséről. Hogy ellenőrizzék a sztorit, hat hónapig dolgoztak különböző szupermarketekben.
Mindketten a saját szemükkel látták, amint a szavatossági időt jelző címkét átragasztják: adtak el így többek között friss húsként kidobandót.
A riporternővel is előfordult, hogy a főnöke utasította: vágja le a legcsúnyább darabokat a fagyasztott húsról, és tegye a frissek közé a pultra.
A BBC riporterei egy sor olyan felvételt készítettek, amelyek bizonyítják, hogy a két nagy üzletlánc veszélyezteti a vevők egészségét, és rendszeresen megsérti a biztonsági előírásokat is.
Patkány, hal és késélező
A felvételeken patkányok futkároznak az élelmiszerraktárban, látszik, amint a személyzet felengedi, majd újra lefagyaszt halat, egyikük pedig arra használja a késélezőt, hogy felnyisson egy bűzlő, eldugult lefolyót.
Szakértők szerint kész csoda, hogy a két üzletlánc még nem okozott koli- vagy szalmonella-fertőzést a fogyasztóknak.
A Sainsbury szóvivője szerint nincs komoly baj a cégnél az élelmiszerbiztonsággal; vizsgálatuk csupán "néhány példát tárt fel, amikor nem követték pontosan a dolgozók az előírásokat".
A Tesco szerint a film nem fest valós képet a cégről.
Három megyére adtak ki viharjelzést - ítéletidővel ront ránk a hidegfront