eur:
386.99
usd:
358.45
bux:
68967.26
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Nácik által elrabolt festményt vásárolt Liz Taylor

Megtarthatja a tulajdonában lévő Van Gogh-festményt Liz Taylor. Bár a műkincset a nácik rabolták el eredeti tulajdonosától, az áldozat családja túlságosan sokat várt a kép visszaperelésével - így döntött a San Francisco-i fellebbviteli bíróság.

Liz Taylor 1963-ban vette meg a Sotheby's árverésén az 1889-ben festett "Saint-Rémy látkép menedékhellyel és kápolnával" című képet 257000 dollárért (47,5 millió forintért), és Los Angeles-környéki otthonában tartja.

A festmény szakértők szerint ma akkori árának a többszörösét éri.

A tájkép Margarete Mauthner tulajdona volt; a zsidó asszony 1939-ben menekült el a náci Németországból. Leszármazottai 2004-ben fordultak bírósághoz, hogy visszaszerezzék a képet a filmsztártól.

Liz Taylornak egyébként több más nagy értékű festménye is van - például Monet, Renoir és Degas alkotásai. A filmsztár az ötvenes években kezdett műkincseket gyűjteni, műkereskedő édesapja segítségével.

Címlapról ajánljuk
Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Gálik Zoltán: váratlan támadás érte a brit kormány Ruanda-tervét

Miután úgy tűnt, nyugvópontra jutott a briteknél az úgynevezett Ruanda-terv körüli vita, a múlt héten a Munkáspárt szólalt fel az elképzelés ellen. A Corvinus Egyetem docense a vita okai mellett a többi között arról is beszélt az InfoRádióban, hogy a kutatások szerint a Munkáspárt jelentős előnnyel rendelkezik a Konzervatív Párttal szemben. Ez a tendencia az 1997-ben, a Tony Blair által elért nagy aranyú győzelemhez hasonlót is előrevetíthet – mondta Gálik Zoltán.

Megszólalt a brexit egyik atyja: jól átvertek minket, Zelenszkij egy tök

Saját pártot akar alapítani Dominic Cummings. A volt brexit-ideológus és Boris Johnson exminiszterelnök egykori tanácsadója a konzervatívok várható összeomlásából akar tőkét kovácsolni. Emellett nagyon unortodox véleménye van Ukrajna támogatásáról. Ám nem ő az egyetlen „brexitatya”, aki visszatérne a választásokon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Taktikai sikert arattak az oroszok Harkivnál, kiderült, miért kellett távoznia Sojgunak – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Megszólalt a kijevi katonai irányítás az harkivi offenzívával kapcsolatban, amelyben elismerték, hogy az oroszok taktikai sikereket értek el a Vovcsanszkért vívott harcban – írja az Ukrajinszka Pravda. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) elemzőház közzétette a szokásos jelentését az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeiről. Ezúttal a Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter távozásának okairól írtak. Szerintük az orosz-ukrán háborúnak jelentős köze volt a tárcavezető távozásához. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×