eur:
390.67
usd:
365.02
bux:
68285.88
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Újabb frontot nyitott a venezuelai elnök

Bocsánatkérésre kérte a pápát az indiánokra tett megjegyzése miatt a venezuelai elnök.

Hugo Chávez, akinek rendszeresen vannak vitái a helyi katolikus egyházzal, azzal vádolta az egyházfőt, hogy nem vesz tudomást arról a népirtásról, amelyet Kolumbusz Kristóf 1492-es Amerikába érkezése után követtek el az európai hódítók a bennszülött indiánok ellen.

XVI. Benedek brazíliai látogatása végén latin-amerikai és karibi püspökök előtt mondott egyik beszédében azt mondta: a római katolikus egyház nem erőltette rá magát az amerikai bennszülött indiánokra, hanem megtisztította őket. A térség indián vezetőit felháborította ez a kijelentés.

A katolikus egyház által támogatott gyarmatosításnak több millió indián esett áldozatul, részben úgy, hogy lemészárolták, rabszolgasorba vetették őket, részben az európaiak által behurcolt kórokozók, illetve járványok következtében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Valami nagyon nem stimmel a magyar gazdaságban

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében arról volt szó, hogy miért lett Magyarország Európa második legszegényebb országa a lakossági fogyasztás alapján és miért hagyta le a román fizetések vásárlóereje a magyarét. Ezek mellett szó volt a friss GDP-adatról is. Vendégünk volt Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. A második részben az OTP rejtélyes bankfelvásárlásáról kérdeztük Nagy Viktort, a Portfolio vezető részvénypiaci elemzőjét, aki azt is tudni véli, hogy melyik bank lehet az OTP kiszemeltje.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×