eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Magyar származású gyilkost keres a brit rendőrség

Magyar származású, elítélt gyilkost keres a dél-angliai Surrey grófság rendőrsége, miután a börtönéből feltételesen elengedett, mentális zavarokkal küszködő, veszélyesnek leírt illető eltűnt kijelölt tartózkodási helyéről. A jelenleg 68 éves Varga László még 1968-ban, Nagy-Britanniában több késszúrással megölte egy állásközvetítő ügynökség igazgatóját, akivel vitába keveredett. Vargát életfogytig tartó fegyházra ítélték. A börtönből 2005-ben elengedték, azzal a feltétellel, hogy élete végéig egy elmekórtani megfigyelő intézményben kell laknia.

A surrey-i rendőrség szerdai tájékoztatása szerint Varga, akinek magyar útlevele is van, innen a múlt héten megszökött. A rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: Varga László eltűnéséről a londoni magyar nagykövetség révén értesítették a magyar hatóságokat.

A szóvivő szerint a keresett személy Magyarországon született. Arra a kérdésre, hogy a magyar hatóságok reagáltak-e az üggyel kapcsolatos megkeresésre, a rendőrségi illetékes csak annyit mondott, hogy a magyar rendőrség "tud" az esetről.

Nem tért vissza a kimenőről

A felhívás szerint Varga egy héttel korábban tűnt el a London délnyugati határában, Epsom környékén lévő megfigyelő intézetből, ahonnan feltételes kijárási joga volt, és este hat órára vissza kellett volna térnie.

A rendőrség feltételezése szerint Varga múlt kedden vonattal Londonba utazott, de korábban hangot adott azon szándékának is, hogy visszatér Magyarországra.

Gyógyszer nélkül veszélyes


A surrey-i rendőrség eljuttatta Varga fotóját és adatait a brit kikötőkbe és repülőterekre.

A kiadott körözés szerint a keresett személy az előírt gyógyszerek nélkül hajlamos erőszakos viselkedésre. Varga "potenciálisan veszélyes", ezért a brit rendőrség kérte, hogy ha valaki felismeri, ne közelítse meg, hanem hívja a hatóságokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×