eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Sokkoló történet: az életéért harcolt a sztárműsorvezető lánya

Egy tavaly novemberi orvosi vizsgálat során derült ki a BBC műsorvezetőjének, Gavin Eslernek kislányáról, hogy rákos. A 14 éves Charlotte, akit kemoterápiával kezeltek, most saját szavaival számolt be megpróbáltatásairól.

Tavaly novemberben egy orvosi vizsgálaton derült ki, hogy a 14 éves Charlotte Esler Hodgkin-lipmhómában szenved. A kislány édesapja a BBC brit közszolgálati televízió népszerű műsorvezetője, Gavin Esler.

A bajok tavaly év elején kezdődtek, amikor egy sportos vakáció után a lánynak légzési problémái adódtak. Először asztmára gyanakodtak és ezért végeztettek teszteket.

Jó esélyekkel indult

"Aztán az orvosok azt mondták, hogy vagy leukémiám vagy limfómám van. Először azt hittem, hogy ez valami vicc. Aztán amikor kiderült, hogy Hodgkin-limfómám van, azt is megtudtam, hogy ezt csak a kevés szerencsés éli túl. A gyerekek esetében azonban sokkal jobb az arány: a betegek 70 százaléka végleg meggyógyul" - mondta Charlotte Esler, aki négy hónappal kemoterápiás kezelése után a BBC-ben beszélt megpróbáltatásairól.

"Először arra gondoltam: miért éppen velem történik mindez? Az életmódomban semmi olyat nem láttam, ami helytelen lett volna. Soha nem cigarettáztam, egészségesen étkeztem - szóval nem értettem" - mesélt a kezdetekről a 14 éves lány.

Charlotte-nak azt mondták az orvosai, hogy 95 százalék esélye van a teljes felépülésre. "Ugyanakkor annak az esélye, hogy valaki gyerekként rákos legyen 1 az 500-hoz. Így az öt százalék elég soknak tűnik. Mindig bennem lesz a félelem" - vallott a lány.

Jobban viselte, mint édesapja

Charlotte szerint az egész kezelésben az volt a legrosszabb, hogy kihullott a haja. "Bár adtak szép, ingyenes tb-s parókát, úgy döntöttem, hogy nem hordom, mert úgyis mindig látszik, hogy nem igazi haj" - mondta a kislány.

A nagy fájdalmak ellenére Charlotte a kezelés idején is járt iskolába. Édesapja, a BBC népszerű műsorvezetője meg is jegyezte a műsorban, hogy a jelek szerint kislánya sokkal jobban vette az akadályokat, mint ő.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×