eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Agyonlőttek egy bolgár futballklub tulajdonosát

Agyonlőtték a bolgár labdarúgó első osztályban játszó Lokomotiv Plovdiv futballcsapat tulajdonosát Szófiában - közölte a rendőrség. Bulgáriában az elmúlt időszakban számos ismert személyiség vált gyilkosság áldozatává.

A 45 éves Alekszander Tasszev holttestére a Szófia elegáns negyedének számító Bojanában, egy bérelt Mercedesben találtak rá - közölte a rendőrség. A férfi 2006 óta volt a Lokomotiv Plovdiv tulajdonosa.

A futballklub korábbi tulajdonosát, Georgi Iljevet, feltételezett bandafőnököt a fekete-tengeri Napospart egyik üdülőhelyén, a saját éttermében egy orvlövész lőtte le 2005. augusztus 25-én.

Diplomaták szerint a közelmúltbeli gyilkosságokat a nagy befolyással bíró bűnszövetkezetek követték el, amelyeknek tagjai közül sokan korábban az egykori szovjet titkosszolgálatoknál dolgoztak, és a gazdaság jelentős részét ellenőrzik.

Bulgária az EU-csatlakozás részeként megfogadta, hogy a jogállamiság betartása érdekében szigorú intézkedéseket hoz.

A bolgár igazságszolgáltatás azonban eddig még egyetlen nagyszabású gyilkossági ügyben sem találta meg az elkövetőt, és még egyetlen magas rangú tisztségviselőt sem vontak felelősségre korrupció miatt.

Címlapról ajánljuk
Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×