eur:
389.39
usd:
362.7
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Már Mao sem szent

Megrongálódott Mao Ce-tung egykori kínai elnök hatalmas portréja, amely uralja a pekingi Mennyei béke terét. Szemtanúk beszámolója szerint a képet valaki felgyújtotta. A rendőrség azonnal megtisztította a teret, és letartóztatott egy munkanélkülit.

Lángokat láttak kicsapni a Mennyei béke terén sétálók Mao hatalmas portréjából, amelynek alsó része megperzselődött a tűzben.

Meg nem erősített hírek szerint valaki egy "égő tárgyat" dobott a képre. Az incidens után a rendőrök azonnal megtisztították a teret a kíváncsiskodóktól, a munkások pedig elkezdték a kép javítását.

Az Új Kína hírügynökség jelentése szerint a rendőrök letartóztattak egy 35 éves munkanélküli férfit, aki muszlim többségű Hszincsiang tartomány fővárosában, Urumcsiban él. Az azonban nem derült ki a jelentésből, hogy a letartóztatásnak van-e köze a Mao-portré felgyújtásához.

A hatalmas Mao-kép Peking egyik szimbóluma. Egyszer már megrongálták 1989-ben, amikor a téren követeltek változásokat a diákok. Egy kínai újságíró dobálta meg akkor vörös festékkel töltött tojásokkal a képet; 16 évet töltött emiatt börtönben.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×