eur:
397.28
usd:
360.42
bux:
71742.77
2024. szeptember 10. kedd Hunor, Nikolett

Kedvelt célpontjai a betörőknek a jól kereső focisták

Egyre gyakoribb, hogy futballisták házát akkor rabolják ki, amíg mérkőzést játszanak. Legutóbb Pepe Reina volt az áldozat, de több csapattársát is kifosztották már a betörők. Felvetődik a kérdés, a klub vagy a játékos feladata, hogy házát megfelelő biztonsági rendszerrel óvja.

Egyre gyakoribb, hogy labdarúgókat az alatt rabolnak ki, amíg mérkőzést játszanak. Legutóbb Pepe Reinának, a Liverpool spanyol kapusának lakásába törtek be, és vittek el több értékes tárgyat, amíg a hálóőr a Chelsea elleni Bajnokok Ligája elődöntőben szerepelt, de korábban több, Liverpoolban futballozó, illetve élő labdarúgó esett a rablók áldozatául.

Liverpoolban aktívak a betörők

A Liverpoolból Jerzy Dudek, Peter Crouch, Daniel Agger és Florent Sinama-Pongolle lakását fosztották már ki, ám a városi rivális Everton játékosa sem szerencsésebbek, ugyanis Tony Hibbertnél és Andy Van der Meydénél is jártak már betörők.

A rablók azonban nemcsak Liverpoolban fosztogatnak futballistákat, hiszen a londoni Arsenalban szereplő Thierry Henry és a korábban a Chelsea-ben játszó Juan Sebastián Verón házába is betörtek.

Miben segíthet a klub?

Az angol profi labdarúgók szervezetének munkatársa úgy vélekedett, a klubok feladata lenne, hogy figyelmeztessék a futballistákat az ilyen veszélyekre. A legtöbb szigetországi egyesületnek van olyan alkalmazottja, aki segít a játékosok mindennapos ügyeinek intézésében, köztük a biztonsági kérdések megoldásában vagy tanácsadásban.

A Liverpool szóvivője szerint a játékosoknak is kell gondoskodniuk saját biztonságukról. "Mind felnőtt emberek, akiknek maguknak kell gondolniuk a ház biztonságára" - hangsúlyozta.

Nem a futballista, hanem a gazdag a célpont

A londoni rendőrség szóvivője szerint a rablók nincsenek annak tudatában, hogy akinek a lakásába betörnek, az történetesen egy futballista, csak akkor szembesülnek ezzel, amikor bejutottak.

"A futballisták általában gazdag környéken élnek, ami ugyanolyan lehetséges célponttá teszi őket, mint a szomszédjukban élő brókert" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.11. szerda, 18:00
Bartal Tamás
a Magyar Közút Nonprofit Zrt igazgatósági elnöke, az Építési és Közlekedési Minisztérium helyettes államtitkára
Este indult meg az új forintgyengülés

Este indult meg az új forintgyengülés

Jelentős gyengülést szenvedett el hétfőn a forint a vezető devizákkal szemben, amellyel kilógott a régiós mezőnyből, így magyarspecifikus okok állhatnak a mozgás mögött. A várt alá bukó magyar inflációs adat nyomán kedden tovább esett a forint, délelőtt megközelítette a 398-as szintet az euróval szembeni árfolyam, így újabb egyhavi forintmélypontot látunk. Délután aztán elkezdett visszaerősödni a magyar fizetőeszköz, amit este gyorsan egy felszúrással el is veszített.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×