eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A magyar, akinek 52 milliárdja van

A Sunday Times című brit hetilap minden évben közzéteszi az ország ezer leggazdagabb emberének névsorát. Ahhoz, hogy erre felkerüljön valaki, immár legalább 70 millió fontnyi vagyon kell, azaz magyar pénzben kifejezve mintegy 26 milliárd forint.

Amióta Soros György nem tartja pénze egy részét Angliában, nincs a Sunday Times-listán magyar. De idén felfedeztünk egy félmagyart.

A 40 éves Nick Denton a lista felénél található, 502-edik helyen, 140 millió fontos, tehát körülbelül 52 milliárd forintnak megfelelő vagyonával.

Nick édesanyja, a néhány éve elhunyt Denton Marika, ismert pszichoterapeuta volt Londonban. Két gyermeke felcseperedve kipróbálta, milyen az élet Budapesten.

A Denton-lány jazzénekesként lépett fel klubokban, Nick pedig a tekintélyes gazdasági napilap, a Financial Times budapesti tudósítója lett.

Az újság később a számítógépes program-gyártás amerikai központjába, a Szilícium Völgybe küldte riportra, ahol a fiatal Dentont elkápráztatták az új technológiákban rejlő lehetőségek.

Ötletember lévén elhatározta, hogy otthagyja az újságírást és kiépíti a saját vállalatát. Létrehozta előbb a First Tuesday céget, ami üzleti adatszolgáltatással és összekötettés-teremtéssel foglalkozik, majd a Moreover nevű hírforrás kereső technológiai rendszert.

Azután 2000-ben eladta a First Tuesday-t, úgy tudni majdnem 50 millió dollárért, és két évvel ezelőtt a Moreover-t is, közel 30 millióért.

New Yorkba költözött, ahol pletykablogokat indított, például a Gawkert és a Defamert, melyekre havonta több mint négymillióan kattintanak rá. Sok hirdetőjük van. Ezért becsülték a Sunday Times szakértői 140 millió fontra a leleményes félmagyar Nick Denton vagyonát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×