eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

"Unokám rászolgált a halálra"

A virginiai egyetemi tömeggyilkos nagyapja szerint unokája rászolgált a halálra. A 81 éves Kim Jang-Szik azt mondta: jobb ha ilyen gyerek nincs a családban.

Az idős férfi visszautasította azt az állítást, hogy Cso Szung-Hoj bajkeverő lett volna, aki tönkretette anyja életét.

A dél-koreai Cso Szung-Huj - mint általában az iskolai lövöldözések elkövetői - magányos és csendes volt, akit korábban valamilyen sérelem ért.

A fiatalember 32 társát és tanárát ölte meg. Írásaiból kiderült, hatalmas elfojtott agresszió dolgozott benne.

A diák hétfőn, helyi idő szerint reggel negyed 8 körül kezdett lövöldözni a West Ambler Johnston Hall kollégiumi épületében, amelyben csaknem 900 hallgató lakik. Itt volt barátnőjét és annak új szerelmét ölte meg.

A fegyveres az első lövöldözés után két órával a Norris Hallban, a virginiai műszaki egyetem egyik osztálytermében, a campus területének túlsó végén támadta meg a hallgatókat.

A diákok mindkét helyszínen pánikba estek. A kollégiumban eldördült lövések után az egyetemi lap főszerkesztője káoszról beszélt. A későbbi lövöldözés után több hallgató is kiugrott az épület ablakain.

Ez volt a legsúlyosabb egyetemi lövöldözés az Egyesült Államokban: az eddigi legtöbb halálos áldozattal egy képzett mesterlövész ámokfutása járt. A férfi - Charles Whitman - 1966 augusztusában 15 emberrel végzett Austinban, a Texas egyetemen.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×