eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Fának hajtott, hogy megégjen a négyhónapos kislány

Szándékosan okozott autóbalesetet egy brit férfi azért, hogy úgy tűnjön, a vele lévő kislány az ütközés miatt sérült meg. A brit fiatal nem akarta, hogy kiderüljön: a kislány már két nappal azelőtt megégett.

Timothy Mallard, az utasülésen egy négyhónapos, csupán pelenkát viselő kislánnyal még 2005 októberében hajtott szándékosan egy fának egy vidéki úton. Azt remélte, a gyerek balesetben szerzett sérülései elfedik majd azt, hogy már két nappal korábban megégett.

A fának ütközött autó mellett elhaladó motorosnak a 23 éves férfi azt mondta: elvesztette irányítását a kocsi fölött, az pedig az ütközés következtében kigyulladt.

Nem volt tűz, hát csinált

A baleset helyszíne mellett még három másik autós is elhajtott, egyikük sem látta azonban, hogy az autó égett volna. Az egyik sofőr még el is vitte a férfit és a kislányt a legközelebbi faluba, ahol Timothy Mallard értesítette a hatóságokat.

Mire azonban a tűzoltók megjelentek a baleset helyszínén, a férfi a gyerekkel már visszaért a kocsihoz, és megpróbálta felgyújtani annak belsejét. A kislány lábát a tűz közelébe tartotta, így a gyerek újabb égési sérüléseket szenvedett.

Szándákos kegyetlenkedés?

A gyereket ezután kórházba vitték, ahol a vizsgálat során kiderült: zúzódott a mellkasa és az arca, és két különböző alkalommal több bordája is eltört. Később egy égési sérülésekre specializálódott intézményben megoperálták.

Azt nem lehet tudni, hogy a baleset előtt két nappal szerzett égési sérüléseket mi okozta, de valószínű, hogy a kislány kezét szándékosan tarották egy edény fölé, amelyben vizet forraltak.

Mindketten bűnhődnek

A szellemi fogyatékos férfi később beismerte, hogy a súlyos testi sértést szándékosan követte el. A bíróság most hétéves börtönbüntetésre ítélte.

"Amit azzal a négy hónapos kislánnyal tett, egyszerűen borzasztó, és az én kötelességem, hogy szigorúan megbüntessem ezért" - mondta a bíró.

Nemcsak a férfit, hanem élettársát is megbüntették: mindkettejüket életük végéig eltiltották a gyerekekkel való foglalkozástól. A nőt emellett egyéves felfüggesztett börtönre ítélték, ugyanis a kislány korábbi sérüléseit sem kezeltette.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×