eur:
385.46
usd:
354.94
bux:
68050.02
2024. május 21. kedd Konstantin

"Arabnak látszó" statiszták segítik az amerikai hadgyakorlatot

Bajorországban 7 ezer amerikai katona részvételével példa nélküli hadgyakorlat kezdődött, amelyen afganisztáni bevetésre készítik fel a fegyvereseket. A nagyobb hitelesség kedvéért ezúttal afgán községek mását is felépítették a gyakorlótéren.

A cseh határhoz közel eső Grafenwöhr térségében a zárt területté nyilvánított amerikai gyakorlótéren afgán falvakhoz hasonló építmények várják az Egyesült Államokból érkezett katonákat, akiket most készítenek fel arra, hogy szükség esetén nagyszabású támadást hajtsanak végre a szélsőséges tálib erők ellen.

A kereken 7 ezer amerikai katona részvételével kezdődött hadgyakorlaton ezúttal sok, a helyszínen toborzott statiszta is részt vesz. Õk napi 90 euróért készek akár közelharcra is az amerikaiakkal.
"Tálib" német törökök

A nagyobb hitelesség kedvéért a toborzás során elsősorban arab kinézetű férfiak jöttek számításba, igaz jórészük inkább törökül beszél: a jelentkezők többsége másodgenerációs török fiatal, akik a húsvéti iskolai vagy egyetemi szünetben így kerekítik fel zsebpénzüket.

A 90 euróért azonban meg kell dolgozniuk, mert a hadgyakorlat előre megtervezett menete szerint rájuk főleg a tálib erők feltételezett ellenállásának megformálása vár.

Nem robbantgatnak

Ehhez természetesen fegyvert vagy robbanóanyagot nem kapnak, de a reggeli eligazítások során kapott feladataikat így is el kell, hogy lássák, mert az amerikai fél csak ebben az esetben tud kellőképpen felkészülni egy későbbi, immár éles harcra.

Mint az Egyesült Államok németországi támaszpontjainak szóvivője elmondta, korábban is történt kísérlet arra, hogy a hadgyakorlat során hiteles külsőséggel is segítsék a terrorizmus elleni küzdelmet és ezt a most kezdődött több napos fegyveres felkészülés során tovább tökéletesítették.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Robbanhat a kriptók árfolyama, még nem késő beszállni?

Már meghallgatható a Portfolio Checklist keddi adása. A műsor első részében kriptodeviza-piaccal foglalkoztunk, ugyanis egy, az Ethereummal kapcsolatos hír komoly lendületet adott ezeknek az eszközöknek. Vendégünk volt Nagy Viktor, a Portfolio vezető részvényelemzője. Az adás második részében a hétfőn mások mellett Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő ellen indítványozott hágai elfogatási parancsról kérdezzük Hoffmann Tamás nemzetközi jogászt, a Budapesti Corvinus Egyetem docensét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×