eur:
394.76
usd:
356.82
bux:
72283.73
2024. szeptember 9. hétfő Ádám

Megszavazták az új román kormányt

Támogatta a román parlament a Nemzeti Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusaiból álló új kormány megalakulását.

Az előzetesen vártnál simábban megszavazta a román parlament a Calin Popescu Tariceanu miniszterelnök vezette új román kormányt. A kabinet a Nemzeti Liberális Párt és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikusaiból áll.

A kabinet beiktatásához 235 "igen" szavazatra lett volna szükség, ezt a határt azonban jóval felülmúlva, 303 honatya adta le támogató voksát, s mindössze 27 ellenszavazatot számoltak.

A kabinetnek négy magyar tagja lesz: Markó Béla továbbra is miniszterelnök-helyettesként dolgozik (a korábbiakhoz hasonlóan felügyelné a kulturális, oktatási és európai integrációs feladatokat).

Borbély László regionális fejlesztési miniszterként tevékenykedik az új kormányban, Korodi Attila (eddigi környezetvédelmi államtitkár) pedig megkapta a környezetvédelmi tárcát. Nagy Zsolt továbbra is informatikai és távközlési miniszterként dolgozik az új román kormányban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Amerikai elnökválasztás 2024: Donald Trump kíméletlen börtönbüntetéssel fenyegetőzött

Amerikai elnökválasztás 2024: Donald Trump kíméletlen börtönbüntetéssel fenyegetőzött

Donald Trump volt amerikai elnök szombaton büntetőeljárással és hosszú távú börtönnel fenyegette meg azokat a választási és politikai tisztviselőket, akik szerinte csalhatnak a 2024-es választásokon. A republikánus elnökjelölt közölte: győzelme esetén "a gátlástalan magatartást tanúsítók felkutatására, elfogására és büntetőeljárás alá vonására olyan szinten fog sor kerülni sajnos, amilyenre még soha nem volt példa hazánkban."

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×