eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Legófocistákkal akar labdába rúgni Berlin

Húsvéti ajándékként Berlinben is megnyílik a Legoland felfedező központ. A Sony Center égbetörő felhőkarcolói közelében háromezer négyzetméteres belső téren helyezkedik el és már messziről látható a bejárata előtt álló közel 7 és fél méteres zsiráf.

Az egész éven át nyitva tartó élményközpontot nem csak gyerekek számára kínál majd érdekfeszítő szórakozást, hanem az érettebb nemzedéket is leköti széleskörű kínálata.

Belépéskor elsőként a legókockák gyártását, díszítését és csomagolását ismerhetik meg a látogatók, majd a kalandösvényen 75 különböző méretű legóállatot lehet megcsodálni.

Külön csarnokban kaptak helyet a legókockákból megformált hírességek, köztük a magát büszkén, berlininek valló néhai amerikai elnök John F. Kennedy, a tavalyi labdarugó világbajnokságon üstökösként feltűnt csatár, Michael Ballack és Marlene Dietrich szinésznő, no meg Berlin kormányzó polgármestere, Klaus Wowereit is.

A látogatók számár további vonzerőt jelent a háromdimenziós mozi, valamint egy szellemkastély.

Szakértők véleménye szerint a Legoland az egyetlen márka a piacon, amely komoly versenytársa lehet az amerikai Disneylandnek. A berlini Legoland felfedező központ számára közel 250 különféle nagyságú legómodellt építettek, amelyek szinte kivétel nélkül a Lego csehországi gyárában készültek.

A megnyitó újabb bizonyítéka annak, hogy a válságos évek után a vállalat fokozatosan nyereségessé válik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×