eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Emberölés miatt közmunkára ítélték az olimpiai bajnokot

Egy lengyel bíróság bűnösnek találta Otylia Jedrzejczak olimpiai bajnok úszót gondatlanságból elkövetett emberölés vádjában, és 270 óra közmunkára ítélte.

A jelenleg a melbourne-i világbajnokság helyszínén tartózkodó 23 éves Otylia Jedrzejczak 2005. október 1-jén súlyosan megsérült egy autóbalesetben, melyben mellette ülő 19 éves fivére, Szymon meghalt.

Az olimpiai bajnok úszónő, aki akkoriban szerezte meg jogosítványát, a baleset előtt több mint 180 km/órával száguldott. A bíróság az úszó jogosítványát egy évre bevonta.

Otylia Jedrzejczak a 2004-es athéni olimpián 200 m pillangón aranyérmes volt, majd ezt a számot egy évvel később, a montreali világbajnokságon is megnyerte, méghozzá világcsúccsal. Tavaly két aranyat szerzett a budapesti Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Orbán Viktorral találkozott a csádi elnök

Ahogy arról nemrég a Portfolio is beszámolt, a csádi elnök, Mahamat Idriss Déby Itnó szombat este érkezett meg Magyarországra, hogy a két ország közötti biztonsági együttműködés véglegesítéséről tárgyaljon. Az elnököt ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap este a Karmelita kolostorban fogadta. A kormányfő hétfőn további kétoldalú megbeszéléseket folytat majd Csád elnökével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×