eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Visszaszorulóban a bűnözés Berlinben

Berlinben a legalacsonyabb szintre süllyedt a bűnözés aránya Németország újraegyesítése óta. A tartományi belügyminiszter közölte, a múlt évben két és fél százalékkal csökkent a fővárosban elkövetett bűncselekmények száma, és a felderítések aránya is ötven százalék fölé emelkedett. Ezzel Berlin országos viszonylatban a középmezőnyben helyezkedik el.

Tavaly félmillió alá sikerült szorítani a Berlinben elkövetett bűncselekmények számát, ami a város és Németország újraegyesítése óta a legalacsonyabb szint - mondta a tartományi belügyminiszter. Ez 2005-höz viszonyítva két és fél százalékos csökkenést jelent.

Erhard Körting beszélt a felderítés egyre emelkedő arányáról és utalt arra, hogy a végrehajtott bűntettek felének hátterére sikerült fényt deríteni. Mint a tartományi belügyminiszter fogalmazott, az elmúlt év során tovább nőtt a biztonság a fővárosban, és ezen a téren a helyzet jóval előnyösebb, mint sok más európai metropoliszban.

Berlinnek az elmúlt években sikerült felküzdenie magát az országos mezőny középvonalába, holott nemrég még egyesek chicagói körülmények kialakulását jósolták.

A bűnözés ellen a legeredményesebben a konzervatív kormányzás alatt lévő déli tartományok lépnek fel. A közel 13 millió lakosú Bajorországban tavaly 673 ezer bűncselekményt regisztráltak, ami az előző évhez viszonyítva másfél százalékkal volt kevesebb, viszont ennek 65 százalékát sikerült felderíteni.

Az alig kétmilliós Hamburg tartományban szintén azzal büszkélkedett a belügyminiszter, hogy 1983 óta nem volt olyan alacsony a bűntettek száma, mint a múlt évben, viszont beismerte, hogy a bűncselekmények csupán 47 százalékát sikerült felderíteni a nyomozások során.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×