eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Szinte hihetetlen: Németország a hó fogságában

Németország téli sportokra szakosodott üdülőhelyein lelkendezve fogadták a tartós hóesést, de a forgalomban komoly fennakadásokat okoztak a közúti balesetek, mert az enyhe tél után sokan elbízták magukat, és már lecserélték autójuk téli gumiját.

A meteorológiai előrejelzés szerint a hét végéig a tél hatalmában tartja az Alpok térségét, ami ha némileg megkésve is, de komoly áldást jelent az alacsonyabban fekvő sívidékek számára.

A magasabban fekvő régiókban ismét lavinaveszély fenyeget, ugyanis csupán az elmúlt 24 órában közel fél méter vastagságú hó esett. A Bajorországból az ausztriai Tirolba vezető utak egy részét lavina-veszély miatt máris lezárták, és a hatóságok jelezték, hogy az elkövetkező napok során várható további havazás miatt elsősorban az autópályák és a főforgalmi utak járhatóságának biztosítására fordítják erőfeszítéseiket.

A váratlanul beköszöntött tél a Bajorországból, valamint Szászországból a Csehország felé irányuló forgalomban is komoly fennakadásokat okozott, de az északabbra fekvő német tartományokból is súlyos balesetekről érkeztek jelentések. A Rajna-vidékén az autóútra fagyott jégpáncélon tömegesen csúsztak egymásba az autók, és a szerencsétlenségben közel tíz személy súlyosan megsérült. Tartós havazás volt az Alpoktól délre fekvő vidékeken is.

Az osztrák hatóságok csak lassan tudják helyreállítani az áramszolgáltatást Karintiában, miután a magasfeszültségű vezetékekre dőlt fák sok helyen rövidzárlatot okoztak, és ennek következtében több ezer háztartás maradt villanyáram nélkül. A Karintiával szomszédos Szlovéniában is súlyos problémákat okoz az áramszolgáltatás elakadása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×