eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Átalakult az ukrán kormány

Az ukrán parlament elfogadta az elnök új külügy- és új gazdasági miniszter-jelöltjét. Az ukrán diplomáciát a jövőben Arszenyij Jacenyjuk Nyugat-barát közgazdász irányítja. A gazdasági tárcát Anatolij Kinah volt kormányfő vezeti.

A leendő külügyminiszter azt mondta, hogy nem lesz változás az ukrán külpolitikában, azt továbbra is az euro-atlanti integrációra való törekvés jellemzi.

Arszenyij Jacenyjuk ugyanakkor arról is biztosította a képviselőket, hogy fennmaradnak az Oroszországhoz fűződő szoros kapcsolatok.

A korábbi külügyminisztert, Borisz Taraszjukot, az államfő egyik legfőbb szövetségesét, tavaly december 1-jén menesztette a parlament a kormány politikájával összeegyeztethetetlen döntésekre hivatkozva.

A politikus kiállt az elnök külpolitikája mellett, Ukrajna európai uniós- és NATO-tagságát szorgalmazta, miközben a Viktor Janukovics-kormány hivatalos álláspontja az volt, hogy Ukrajna NATO-tagsága egyelőre nem időszerű.

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×