eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Videó a Grand Canyon fölötti döbbenetes építményről

Hihetetlen látványban lesz részük azoknak a turistáknak, akik feljutnak majd a Grand Canyon fölötti üvegkilátóba, amely 20 méterre nyúlik be a mélység fölé.

A Skywalk nevű kilátót, amelyről egyszerre maximum százhúszan bámulhatnak le akár az üvegből készült padlón keresztül a Colorado-folyó által vájt több mint 1.200 méteres mélységbe az Eagle Pointnál, március 28-án nyitják meg a közönség előtt.

Az acélból, betonból és üvegből készült "híd" akár az óránkénti 160 kilométeres szélnek is képes ellenállni, és kibírna a 80 kilométeres körzetében kialakuló, a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengést.


A kilátó a hualapai indiánok területén épült fel, és az őslakosok azt remélik, az új látványosság sok látogatót vonz majd a súlyos munkanélküliséggel küszködő térségbe.

Vannak azonban olyanok is, akik ellenezték a Skywalk felépítését: az indiánok egy része úgy vélte, a kilátó megszentségteleníti a szent területet, és sok környezetvédő sem támogatta az ötletet.

Az építkezés még 2004 márciusában kezdődött, a beruházáshoz szükséges pénzt egy Las Vegas-i üzletember, David Jin gyűjtötte össze.

A Skywalk tulajdonjogát az indiánok kapják meg a bevételek bizonyos százalékáért cserébe.

A kilátó honlapját itt találja!

Címlapról ajánljuk
Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×