eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Találkozott a pápa és az orosz elnök

Kihallgatáson fogadta a Vatikánban a római katolikus egyház feje az orosz államfőt. XVI. Benedek és Vlagyimir Putyin találkozója szívélyes légkörben zajlott le.

A négyszemközt folytatott eszmecserén a két államférfi németül beszélgetett egymással nemzetközi kérdésekről, különös tekintettel a világpolitika válsággócaira.

Az orosz elnök egy, a római Szent Péter bazilikát ábrázoló bélyegritkaságot kapott ajándékba a római egyházfőtől, míg ő egy Szent Miklóst ábrázoló ikonnal és egy orosz nyelvű katolikus enciklopédiával ajándékozta meg XVI. Benedeket.

Az orosz elnök 24 órás itáliai látogatása során találkozik Giorgio Napolitano olasz államfővel és Romano Prodi miniszterelnökkel is.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 14:15
×
×
×
×