eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szexuális életükről kérdezték a 11 éveseket

Nagy-Britanniában egyre gyakoribb a szexualitással, a szexuális kérdésekkel kapcsolatos vita a szülők és a különböző hatóságok, hivatalok között. Legutóbb azon háborodtak fel az anyák és apák, hogy 11-12 éves gyerekeiknek tették fel a kérdést: szexeltek-e már valaha.

Körülbelül négyszáz 11 és 18 év közötti gyerek kapta meg a szülők tudta nélkül azt az önkormányzat által kiküldött kérdőívet, amelyben a fiatalok alkohol-, drogfogyasztási, valamint szexuális szokásait feszegető kérdések szerepeltek.

A szülők persze hamar értesültek a kérdéssorról, és többen panasszal fordultak Tony Macey-hez.

"12 éves gyerekekről beszélünk, akiknek még négy évük van hátra addig, hogy saját magukkal kapcsolatban rendelkezhessenek. Ezek a kérdések azt sugallhatják nekik, hogy valamiről lemaradnak, de a szex, a drogok és az alkohol fogyasztása még illegális ebben a korban" - mondta a lelkész.

"Megértem, hogy a gyerekeknek szükségük van a felvilágosításra, de úgy tűnik, már ilyen fiatal korban elveszik tőlük a gyerekkorukat, és a felnőttek élete felé taszítják őket" - tette hozzá.

A negyvenöt kérdés egy része arra vonatkozott, milyen gyakran és milyen fajta alkoholt fogyasztottak a gyerekek, használtak-e már illegális kábítószereket vagy volt-e már behatolásos szexuális kapcsolatuk.

Az egyik kérdés, amely úgy kezdődött: "Miután ittál, előfordult-e...", és az utóbbiakból lehetett választani: "hogy elvesztetted az eszméleted?", "hogy másnapos voltál?", "hogy védekezés nélkül létesítettél szexuális kapcsolatot?"

A lelkész elismeri, hogy a kérdések nagy része már feltehető a 16-18 éveseknek, de a 11-12 éves kicsiknek egyáltalán nem ilyen dolgokon kellene törniük a fejüket.

A kérdőív elküldésének célja a városi vezetés szerint az volt, hogy megismerjék a fiatalok véleményét a kérdésekben.

A szóvivő bejelentette: igyekeznek megnyugtatni a felzaklatott szülőket, akiknek azonban meg kell érteniük, hogy rendkívül magas a fiatalkori terhességek száma, amelyet muszáj csökkenteni, ehhez azonban a hatóságok, az iskolák és a szülők együttműködésére van szükség.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Soha nem volt még ennyire emberi egy számítógép: félelmetes dolgokra vált képessé a ChatGPT

Az OpenAI hétfőn mutatta be az új, egészen elképesztő képességekkel bíró GPT-4o AI-modelljét: valós időben beszél, fordít, lát minket, okosabb, gyorsabb, frissebb a tudása. Az új képességeknek hála gyakorlatilag emberi módon kommunikálhatunk a modellel, ami amellett, hogy lenyűgöző, egy picit azért már megint ijesztő is. A GenAI banki környezetben való hasznosításáról is szó lesz június 11-ei Financial IT konferenciánkon. Regisztráció és részletek itt! 

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 14:15
×
×
×
×