eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Terrorfenyegetés Ausztria és Németország ellen

Németországban megerősítették a biztonsági intézkedéseket, miután az ország elleni terrortámadásokkal fenyegette meg a berlini kormányt egy iszlamista csoport. Nem sokkal korábban az osztrák kabinet is hasonló fenyegetést kapott.

A feltételezett terroristák azt követelték, hogy Ausztria és Németország is haladéktalanul vonja ki katonáit Afganisztánból.

Németországot azzal is megfenyegette egy eddig ismeretlen csoport, hogy kivégez két német túszt, ha Berlin nem vonja ki csapatait tíz napon belül Afganisztánból.

Wolfgang Schauble belügyminiszter hangsúlyozta: nem tartják kizártnak az esetleges terrortámadásokat, de Németország semmilyen körülmények között sem enged a zsarolásnak.

A miniszter utalt arra, hogy az ország továbbra is teljesíti az afganisztáni nemzetközi békefenntartásban vállalt feladatát.

Németország mintegy háromezer katonát küldött az ázsiai országba.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×