eur:
389.57
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szenzáció: államfő lenne a korábbi NBA-sztár!

Minden idők egyik legjobb jugoszláv kosárlabdázója, a 17 éven át az Egyesült Államokban is nagy sikerrel szereplő Vlade Divac Szerbia köztársasági elnöke kíván lenni. Az egykori klasszis bejelentette, hogy indul a következő elnökválasztáson.

Vlade Divac a Milosevics-rezsim kezdetén távozott Jugoszláviából, és 17 éven át szerepelt az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban, az NBA-ban. A center rendkívül gazdag pályafutása során többek között a Los Angeles Lakers-ben is játszott, és összesen több mint 13 ezer pontot szerzett.

Vlade Divac a 2000-es rendszerváltás után megpróbált végleg hazatérni, de nem tudott beleilleszkedni a korrupció, a nacionalista politikusok és az újgazdag nyerészkedők világába. A sportkarrierjével százmilliókat kereső kosárlabdázót hazájában nem szívesen fogadták azok, akik más módon lettek dollármilliárdosok.

Szerbiában a közelmúltban meghiúsították egy több tízmillió dolláros beruházási kísérletét, ami után ismét elhagyta az országot, és a Real Madrid kosárlabda-csapatának menedzsereként dolgozik.

Az egykori NBA-sztár bejelentette, hogy indul a szerbiai elnökválasztáson. "Jelen pillanatban csak nevem, erkölcsi hitelem és pénzem van, ami kevés egy ilyen felelős tisztség betöltéséhez, ezért igyekszem sokat tanulni, hogy jobban felkészülhessek" - nyilatkozta a köztársasági elnökségre pályázó Vlade Divac.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 06:26
×
×
×
×