eur:
389.45
usd:
363.53
bux:
68005.86
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Nógrádi: Irán megszállása lehetetlen

A közeljövő kérdése, alkalmaz-e az Egyesült Államok politikai vagy katonai megoldást Irán ellen - mondta Nógrádi György az InfoRádió Aréna című műsorában. A biztonságpolitikai szakértő hangsúlyozta: az elmúlt napokban mindkét ország lázasan fegyverkezett.

A szombati Irak-konferencián az Egyesült Államok és Irán képviselői részint elbeszéltek egymás mellett, részint élesen fogalmaztak - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő.

Az elmúlt napokban mind az Egyesült Államok, mind Irán teljes erővel fegyverkezett - emelte ki az egyetemi tanár. Nógrádi György közölte: mindenki azzal számol, hogy vagy politikai vagy katonai megoldás lesz a következő napokban.

Az amerikai vezetés abból indul ki, hogy Irán megszállása lehetetlen, de ahhoz elegendő a katonai erő, hogy a politikai, katonai célpontokat kiiktassák - tette hozzá a biztonságpolitikai szakértő.

Nógrádi György hangsúlyozta azt is, hogy Irán decemberben a legmodernebb orosz légvédelmi rakétákkal körbevette Teheránt és az atomközpontokat, a forradalmi gárdákat a nukleáris létesítmények köré vonták, így ha az Egyesült Államok deszantos csapatokat vetne be, ezek az alakulatok felvennék a harcot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×