eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kivágják Anne Frank gesztenyefáját

Kivágják azt a gesztenyefát, amely Anne Frank vigasza volt azokban az időkben, amikor a zsidó kislány és családja egy hollandiai ház padlásszobájában bujkált a megszálló nácik elől.

Az amszterdami városi tanács úgy döntött, ki kell vágni azt a gesztenyefát, amelyet Anne Frank sokszor említett naplójában. A fát gomba támadta meg.

A hatalmas, 150 éves, 27 tonnás fát kivágják, egy oltványa azonban tovább él majd. A facsemete hamarosan a régi gesztenyefa helyére kerül.

Anne Frank és családja egy amszterdami ház szűk padlásán keresett menedéket a nácik elől 1942-ben, két évvel később azonban elárulták őket.

Az apa Auschwitzba került, de túlélte a fogolytábor borzalmait. Anne Frank, akinek történetét halála után megtalált naplójából ismeri a világ, a bergen-belseni koncentrációs táborban vesztette életét 15 éves korában, röviddel a világháború vége előtt.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×