eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Újabb hazug politikus bukott le, de nem szégyelli

Az amerikai képviselőház volt republikánus vezetője nem tartja magát képmutatónak, annak ellenére, hogy akkor csalta meg feleségét, amikor kikényszerítette a lemondatási eljárást Bill Clinton elnök ellen a Monica Lewinsky-ügy miatt.

Newt Gingrich, aki a republikánusok jelöltjeként pályázik az elnöki posztra, egy tévéinterjú során vallotta be, hogy nem volt hű akkori nejéhez.

Az interjút James Dobson, Amerika egyik legbefolyásosabb keresztény konzervatív személyisége készítette a politikussal.

A The Times szerint finoman megkoreografált beszélgetéssel azt akarták elérni, hogy Newt Gingrich jobb színben tűnjön fel a vallásos, konzervatív választók előtt.

"Vannak időszakok, amikor nem tudok hű maradni az értékekhez, amelyekben hiszek. És voltak olyanok is, amikor Isten értékeihez sem tudtam hű maradni" - mondta a politikus.

Sejtették, most elismerte

A képviselőház egykori elnökéről már régóta keringtek a pletykák, hogy házasságon kívüli kapcsolatai is voltak, a politikus azonban, aki eddig háromszor nősült, mindent tagadott.

Mostani vallomása éppen azért különleges, mert ő volt a Bill Clinton támadó republikánusok vezetője, amikor az elnök bajba került egy fehér házi gyakornokkal, Monica Lewinsky-val folytatott szexuális kapcsolata miatt.

A most 63 éves Newt Gingrich - Bill Clintonhoz hasonlóan - egy nála jóval fiatalabb segítőjével csalta meg feleségét 1998-ban. Miután 2000-ben elvált, feleségül vette a nála több mint 20 évvel fiatalabb Callista Biseket.

Javíthatja az esélyeit

Newt Gingrich, aki gyakran hangoztatja, mennyire fontosak számára a családi értékek, nem tartja magát képmutatónak.

Úgy véli, neki mint a képviselőház elnökének kötelessége volt kiállni Bill Clinton felelősségre vonása mellett, hiszen az elnök hazudott a bíróságnak, amikor azt állította, hogy nem volt szexuális kapcsolat közte és Monica Lewinsky között.

A politikus azután vallotta be "bűnét", hogy a republikánusok között egyre többen jelzik, nincsenek megelégedve a párt három másik jelöltjével, John McCainnel, Rudy Giulianival és Mitt Romney-val.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×