eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Titkos fegyverüzlet miatt halt meg az újságíró?

A moszkvai ügyészség vizsgálja Ivan Szafranov orosz újságíró múlt hét pénteki halálát, sokan tartják ugyanis gyanúsnak az eset körülményeit. A katonai témákra szakosodott hírlapíró házának negyedik emeletéről esett ki.

Habár nincs bűncselekményre utaló jel, az újságírónak a Kommerszant című lapnál dolgozó kollégái kizártnak tartják, hogy Ivan Szafranov öngyilkosságot követett volna el. A moszkvai ügyészség vizsgálatot indított öngyilkosságba hajszolás gyanúja miatt.

A napilap kedden tette közzé, hogy Ivan Szafranov érzékeny adatokat talált több fegyvereladással kapcsolatban, amelyek megjelenésük esetén nemzetközi botrányt válthatnak ki. Ilja Bulavinov főszerkesztő-helyettes nem zárta ki, hogy ezért kellett munkatársának meghalnia.

A Kommerszant azt is nyilvánosságra hozta, hogy Ivan Szafranovot figyelmeztette a Szövetségi Biztonsági Szolgálat, hogy ne publikálja nyomozásának eredményeit, különben letartóztatják államtitoksértés miatt. Kollégái szerint Szafranov ezután jegelte a sztorit.

A meg nem jelent cikk szerint Oroszország tárgyalásokat folytatott Szíriával vadászrepülőgép-alkatrészek és föld-föld rakéták eladásáról, és Iránnal légvédelmi rakéták értékesítéséről.

A nyugati bírálatok elkerülése érdekében az üzletet Fehéroroszországon keresztül intézték volna, az orosz eredet eltitkolása mellett.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×