eur:
389.33
usd:
361.73
bux:
67992.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szilikon miatt robbant le több ezer autó

A benzinhez tévedésből hozzáadott szilikon miatt robbant le több ezer autó az Egyesült Királyságban. A dízel üzemanyag előállításához használt adalékanyagot mintegy 12 millió liter benzinhez keverték.

A meghibásodásokat okozó üzemanyagot a Tesco, az Asda és a Morrisons kútjainál árulták, utóbbinál péntek este szüntették be a félresikerült benzin árusítását, miután egyes jelentések szerint Nagy-Britannia délkeleti részén 400 ezer autó hibásodott meg.

Az üzemanyag az autók oxigénjelzőjét teszi tönkre, amelynek cseréje akár 2 ezer fontba (mintegy 750 ezer forint) is kerülhet. A szervizekben minden eddiginél nagyobb rohamra készülnek fel.

Egy szakember szerint a szilikon különösen azokban az újabb autókban okoz nagy károkat, amelyeknél már számítógép-vezérlésű az üzemanyag-kezelő rendszer. Az eddigi adatok szerint a Renault, a Peugeot, a Mercedes, és a Citroen márkák tulajdonosai jártak a legrosszabbul.

A vizsgálat folyamatban van, és valószínűnek tűnik, hogy egy essexi üzemanyagkeverő üzemben követték el a hibát.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×