eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Visszatért a halálból a kéthetes kisfiú

A klinikai halál állapotából jött vissza az a fiú, aki a szülei szerint valóságos kis csoda: az orvosok harminc percen át próbálták újraéleszteni, majd feladták, a gyerek azonban magához tért.

"Az orvosok azt mondták, még nem hallottak senkiről, aki fél óra után visszajött volna" - mondta Woody Lander édesapja.

A kéthetes kisfiú akkor tért magához, amikor a nővér már eltávolította a lélegeztetéséhez használt tubust, hogy a szülei elbúcsúzhassanak tőle.

Woody a közös családi bevásárláson lett rosszul: hamuszínűvé vált és hűlni kezdett. Röviddel azután, szüleivel a kórházba érkezett, szívrohamot kapott és leállt a légzése.

Az orvosok harminc percen át küzdöttek az életéért, amit - úgy tűnt -, nem sikerül megmenteni. Egyikük később bejelentette a szülőknek: megtettek mindent, amit tudtak, de a fiuk meghalt.

Jon és Karen Landert ekkor engedték oda a gyerekhez, és amikor a nővér az apa kezébe adta Woody-t, az köhögni kezdett és megmozdult. Az ápolónő rögtön, a megdöbbent szülők előtt visszakapcsolta a fiút az életfenntartó berendezésekre.

"Bámulatos volt. Még mindig nem tudjuk, hogyan történhetett, de tudjuk, hogy ő egy kis csoda: egészséges és vidám fiúcska" - mondta az apa.

Woody-t három héttel később engedték haza, miután az orvosok felfedezték, hogy a bajt egy elzáródott aorta okozta, és megműtötték.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×