eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kellemetlen igazság - képmutató a volt alelnök?

Hússzor annyi elektromos energiát használ el hatalmas családi házában Al Gore, mint egy átlagos amerikai család - állítja egy környezetvédő csoport. A felvetés azért is kellemetlen a volt alelnöknek, mert köztudottan lelkesen küzd a globális felmelegedés ellen.

Képmutatással vádolja Al Gore volt amerikai alelnököt az a csoport, amely utánanézett, mennyi energiát használ el a friss Oscar-díjas volt politikus.

A társaság azt találta, hogy a Kellemetlen igazság című dokumentumfilm központi figurája tavaly elektromos energiából az országos átlag több mint hússzorosát használta el.

Ez akár még igaz is lehet, hiszen Bill Clinton alelnöke egy húszszobás, nyolc fürdőszobás házban lakik a Tennessee állambeli Nashville-ben.

"A globális klímaváltozás ellen kampányolók szószólójaként Al Gore-nek nemcsak beszélnie, hanem tennie is kéne az ügyért" - mondta a politikust leleplező csoport vezetője.

Kellemetlen igazság

A Kellemetlen igazság című filmben, amely két Oscar-díjat nyert a vasárnapi gálán, Al Gore "utazó globális felmelegedés műsorát" követhetjük végig, amint a politikus a megújuló energia felhasználásáért és az elektromos energia használatának visszaszorításáért kampányolt.

"Ha otthon hatékonyabban használjuk fel az energiát, csökkenteni lehet a kibocsátást, a számlán szereplő összeg pedig akár 30 százalékkal is kevesebb lehet" - nyilatkozta Al Gore, a csoport szerint azonban a volt alelnök energia-felhasználása 14 százalékkal nőtt.

Kizöldítenék a házat

Al Gore képviselői természetesen reagáltak a vádakra. Közölték, hogy a politikus házában sokat tett azért, hogy kevesebbet fogyasszon, és hogy a házát száz százalékosan "zölddé" tegye.

A politikus támogatói szerint a kritika egyértelműen politikai színezetű.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×