eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Egészségügyi reform a cseheknél is

Vizitdíjat, receptdíjat és napidíjat vezetnek be januártól a cseh egészségügyben - jelentette be a cseh egészségügyi miniszter.

A javasolt intézkedéscsomagot, amely a cseh egészségügyi rendszer tervezett reformjának alapját képezné, még a parlamentnek is jóvá kell hagynia.

A baloldali pártok ellenzik a jobbközép kormány által vázolt reformokat. Országszerte megszüntetnék a munkaidőn kívüli orvosi ügyeleteket, és ezt a szolgáltatást a mentők végeznék.

A szolgáltatást úgy szerveznék meg, hogy minden helyre maximum 15 percen belül odaérjen a mentőautó. Egy-egy igénybevételért a vizitdíjjal megegyező összeget kellene fizetni.

A miniszter azt is tervezi, hogy a jelenlegi egészségbiztosítókat részvénytársaságokká alakítja át, amelyek egymással versengenének a páciensekért.

A biztosítókat egy állami szerv felügyelné. Csehországban már több mint tíz éve több biztosítós rendszer van érvényben, a szolgáltatásokkal a lakosság nagy része elégedett.

Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 7. 19:01
×
×
×
×