eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Kilátástalan helyzetben az olasz kormányfő

Kilátástalan helyzetben van az olasz miniszterelnök a szerdai parlamenti bizalmi szavazása előtt - vélekedett az ELTE olasz tanszékének vezetője. Szabó Győző az InfoRádióban elmondta: egy sikeres bizalmi szavazás után is ingatag lehet a Prodi-kormány, mivel bárki kiszavazhat a koalícióból. Nagy tüntetések vannak az országban, és Silvio Berlusconi volt kormányfő az utcai demonstrációk élére állhat - tette hozzá.

Ha új szövetségest nem talál az olasz miniszterelnök, egy sikeres bizalmi szavazás után is ingatag lehet a kormánya - mondta el Szabó Győző az InfoRádióban.

Az ELTE olasz tanszékének vezetője szerint Romano Prodi nem számíthat sok újra, hiszen bár nyíltan kijelentette, hogy szolidaritást vár az őt támogató pártoktól, a radikális baloldali képviselők közül bárki renitens lehet, ahogy arra múlt héten is volt példa, amikor a szenátus leszavazta az afganisztáni misszió meghosszabbításáról szóló jelentést.

Romano Prodi megpróbálhat szövetségeseket keresni középen a többség megszerzéséhez, de erre jelenleg nem látszik esély, míg a nagykoalíció teljesen kizárt Olaszországban - vélekedett Szabó Győző.

Az ELTE tanszékvezetője hangsúlyozta: a kormányválság soha sincs hatással az olaszok mindennapi életére. A gazdaság jól működik, viszont a lakosság 55 százaléka elégedetlen a Prodi-kabinet munkájával. Nagy utcai tüntetéseket vannak az országban, és ezeket Silvio Berlusconi is megszervezheti - tette hozzá Szabó Győző.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Íme az olimpia igazi győztesei: hogyan teljesített valójában Magyarország?

Az olimpiai játékok a mai napig a világ egyik legnagyobb sporteseménye. Az emberek általában azokat a versenyszámokat követik figyelemmel, ahol hazájuk sportolóinak van esélye az éremszerzésre. Azonban az érmek megszerzése csak néhány ország számára gyakori esemény, az országok többsége általában érem nélkül zárja az olimpiát. Ezért is tud különösen emlékezetes lenni egy nemzet számára, ha megszerzi első olimpiai érmét, pláne ha az arany, mint ahogy az például Fidzsi-szigetek esetében is történt férfi rögbiben a 2016-os Rio-i játékokon. Cikkünkben azt mutatjuk be, hogy mely országok tudják erőforrásaikhoz képest a leghatékonyabban megszerezni az érmeket a nyári olimpiai játékokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×