eur:
388.88
usd:
360.8
bux:
68655.13
2024. május 7. kedd Gizella

Hiányos a szexuális felvilágosítás: itt az eredménye

A brit kormány kénytelen felülvizsgálni szexuális felvilágosítással kapcsolatos elképzeléseit, miután kiderült: Angliában és Wales-ben a legmagasabb a tizenévesen teherbe esők aránya egész Európában.

A legnagyobb arányban a 16 éven aluliak körében nőtt a terhességek száma, erre évek óta nem volt példa.

Az már néhány éve tendencia, hogy egyre többen esnek teherbe 18 éves koruk alatt.

Az új, aggasztó eredményekből arra lehet következtetni, hogy minden bizonnyal meghiúsulnak a kormány tervei, melyek szerint 2010-re felére csökkentenék a teherbe eső fiatalkorúak számát.

2005-ben 18 éves koruk előtt 39.683-an lettek terhesek, többen, mint egy évvel korábban. Az 1995-ös adatokkal összehasonlítva ez több mint négyezres emelkedés.

Bár a kormány arra is hivatkozott, hogy az újonnan betelepülők is hozzájárultak a számok növekedéséhez, a kritikusok cáfolják ezt az elképzelést.

Szerintük a bevándorlók főleg erősen vallásos meggyőződésűek, ezért kevésbé jellemző rájuk, hogy fiatalon szülnének.

A jelentés azt is megmutatta, hogy a szigetország elmaradottabb területein teherbe eső fiatalok nagyobb arányban szülik meg gyermekeiket, mint a tehetősebb országrészek lakói, akik inkább elvetetik magzatukat.

Egy korábbi kutatás arról számolt be, hogy a britek rendkívül keveset tudnak a szexről és hatásairól.

Címlapról ajánljuk

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×