eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jelentősen emelkedhetnek a repülőjegyek árai

A New York-i terrortámadások utáni időszakban jelentősen visszaesett a nemzetközi turizmus, ezért a légitársaságok rendkívül kedvező árakkal próbálták utazásra csábítani a nagyközönséget. A repülőjegyek ára még a közelmúltban is jóval elmaradt a különböző illetékek mögött, azonban a nagy nemzetközi légitársaság most jelentős emelésre készülnek.

A légi úton közlekedő utasok száma Európában már hosszú ideje egyik rekordot a másik után dönti meg, így a repülőtársaságok is egyre nagyobb nyereséget könyvelhetnek el, annak ellenére, hogy nem egyszer olyan jutányos jegyeket kínálnak, amelyeknél a repülőtéri és egyéb illetékek jócskán meghaladják a társaság kasszájába folyó összeget.

A járatok kihasználtsága optimális, ami arra ösztönözte a vezető légitársaságokat, hogy fontolóra vegyék az áremelést. Jól értesült körök a Lufthansától származó bizalmas értesülésekre hivatkozva legalább ötszázalékos drágulásról beszélnek, ami egybevág a legnagyobb európai légiforgalmi konszern, a francia-holland Air-France-KLM központjából kiszivárgott hasonló hírrel.

Az Egyesült Államokban már végrehajtották a viteldíjak emelését: nemrég még 500 dollárért lehetett az ország egyik partjáról a másikra repülni, manapság ez már alig tehető meg 700 dollárnál olcsóbban.

Áremelésre készülnek a fapados járatokat üzemeltető cégek is, mert előnyös kínálataik iránt szintén egyre nagyobb az érdeklődés, következésképpen ezek a társaságok is részesülni kívánnak a megnövekedett turizmusból származó anyagi lehetőségekből. Egyes hírek szerint a fapadosok járatonként legalább 10 dolláros emelést fontolgatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×