eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kovács László: 200-250 milliárd euró vész el adócsalás miatt

Az adócsalások évente 200-250 milliárd euró kárt okoznak az Európai Unió tagországainak - jelentette ki a dpa hírügynökségnek adott interjúban Kovács László adóügyi biztos.

Az összeg jó része az áfa-csalásokból adódik, de jelentős adóbevételtől esnek el az EU-tagállamok az alkohol- és cigaretta-csempészet miatt is.

Kovács László utalt arra, hogy az unió pénzügyminisztereinek április 20-án és 21-én Berlinben tartandó informális tanácskozásán fogja előterjeszti elő azt a munkaokmányt, amely az áfa-csalások megakadályozására vonatkozó javaslatokat tartalmazza.

Ezek közül az egyik lehetőség az ellenőrzés szigorítása, az együttműködés javítása a tagállamok adóhivatalai között, illetve az EU-n kívüli országokkal, és az információcsere gyorsítása.

A másik variáció - amit Ausztria és Németország javasol, az, hogy az áfa nem a belső határ átlépése után kerülne rá az árú árára, hanem az értékesítési lánc végén, mielőtt a végső fogyasztóhoz kerül. Ez az úgynevezett fordított adózás.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×