eur:
389.5
usd:
363.21
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Kitiltaná az országból Mohamedet

Szaúd-Arábia hágai nagykövetsége követelte a holland külügyminisztériumtól, hogy a hágai hatóságok vessenek véget az olyan megnyilvánulásoknak, amilyenekre egy holland politikus ragadtatta magát Mohamed prófétát és a Koránt sértő kijelentéseivel - közölte az al-Vatan című szaúdi napilap.

A bevándorlást rendszeresen bíráló populista Geert Wilders - kedden megjelent sajtónyilatkozata szerint - kitiltaná az országból Mohamedet, ha az most Hollandiában élne.

Wilders a De Pers című napilapnak adott nyilatkozatában úgy vélekedett, hogy az iszlám szélsőséges vallás, és elképzelhetőnek tartja: Mohamedet szélsőségesként megbélyegeznék, és kitoloncolnák az országból.

Szaúd-Arábia koppenhágai külképviselete egyben arra intette az illetékes holland hatóságokat, hogy Wildersnek vissza kell vonnia sértő megjegyzéseit és bocsánatot kell kérnie a muzulmánoktól.

A politikus - aki a tavaly novemberi választásokon új pártjával kilenc parlamenti helyet szerzett - interjújában a fokozódó iszlamizáció veszélyeiről szólt, megjegyezve, hogy hamarosan több mecset lesz az országban, mint templom.

"Amennyiben a muszlimok Hollandiában akarnak maradni, a Korán felét a szemétre kéne dobniuk" - jelentette ki Wilders, kiemelve, hogy ő maga is olvasta a Koránt, amely meglátása szerint "szörnyű dolgokat tartalmaz".

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×