eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kétszeresére növelik a londoni fizető övezetet

Hétfőtől kétszeresére bővül a londoni fizető övezet, amelybe hétköznaponként csak 8 font, azaz 3100 forint befizetése ellenében lehet magánautóval behajtani.

Az eredeti, 20 négyzetkilométeres belvárosi fizetős zónát 4 éve hozták létre, a rendkívüli forgalmi torlódások és a levegőszennyezés csökkentése érdekében, valamint a tömegközlekedés fejlesztésének finanszírozására.

Az eredeti fizetős rendszer kiépítése és működtetése az első 3 évben 450 millió fontba, azaz 175 milliárd forintba került; ugyanezen idő alatt 592 millió font, vagyis mintegy 230 milliárd forint bevétel folyt be a díjból.

Eddig a kelet-londoni Tower-híd vonalától a Hyde Parkot határoló Park Lane sugárútig kellett fizetni a behajtásért, de hétfőtől fizetős övezet lesz Bayswater, Notting Hill, Kensington és Chelsea, valamint a legtöbb nagykövetségnek, köztük a magyarnak is otthont nyújtó Belgravia kerület.

Egyébként a közelmúltban látott napvilágot egy tanulmány, amely szerint a fizetős övezetben majdnem ugyannyi forgalmi torlódás van, mint a "dugódíj" bevezetése előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×