eur:
389.4
usd:
363.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Alvilági botránya miatt lemondott a rendőrfőnök Izraelben

Benyújtotta lemondását Móse Karádi izraeli országos rendőrfőnök vasárnap, miután egy kormánybizottság jelentése megállapította: meg kell válnia tisztségétől, mert érintett volt egy alvilági személyekkel kapcsolatos botrányban.

Karádi a jeruzsálemi rendőr-főkapitányságon tartott sajtóértekezletén jelentette be lemondását, hozzátéve, hogy a kormány dönti el, mikor távozzon.

Előzőleg a vizsgálatot végző kormánybizottság elnöke, Vardi Zeiler újságíróknak elmondta: Karádinak azért kell mennie, mert nem biztosította az alapos rendőrségi vizsgálatot egy feltételezett maffiafőnök 1999-es meggyilkolása ügyében, s szemet hunyt magas rangú rendőrtiszteknek és a szervezett bűnözés csúcsfiguráinak a kapcsolatait fölött. Karádi a gyilkosság idején még nem volt a rendőrség főnöke, csak osztályvezető.

A bizottság két másik tagja enyhébben fogalmazott a jelentésben: szerintük elég, ha Karádi megbízatását nem hosszabbítják meg annak nyári lejártakor. Az országos rendőrfőnök kinevezése három évre szól, és azt a  közbiztonsági miniszter még egy évvel meghosszabbíthatja. A bizottsági jelentés egyébként javasolja Ilan Franko jeruzsálemi rendőrfőkapitány távozását is.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×