eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Két üzbéget gyilkoltak meg részeg fiatalok Szentpéterváron

Két üzbég férfit öltek meg egy verekedésben a Szentpétervár melletti Puskinban orosz tizenévesek - közölte a városi ügyészség.

A tájékoztatás szerint 10-15 ittas tizenéves az utcán találkozott szembe a két üzbéggel, szóváltás majd verekedés alakult ki köztük. A két közép-ázsiai férfi a fiatalok megkéselték.

A rendőrség a szemtanúk vallomásai alapján tucatnyi fiatalt őrizetbe vett. A vizsgálat egyelőre nem derítette ki, hogy köztörvényes vagy etnikai alapú bűncselekményről van-e szó.

A moszkvai Szova emberi jogi központ januári közlése szerint Oroszországban tavaly 53 ember vesztette életét, és 450 sérült meg rasszista indítékból elkövetett bűncselekmények áldozataként.

Az ilyen támadások áldozatai többnyire a kaukázusi és a közép-ázsiai származású emberek, továbbá a homoszexuálisok és az ifjúsági szubkultúrákhoz tartozók közül kerülnek ki.

Címlapról ajánljuk

Megvan a Balaton idei egyik fő nyertese

Augusztus végén lezárult a balatoni hajózás főszezonja. Nyár végéig a Balatoni Hajózási Zrt. kompjai 1 millió 229 ezer, a személyhajók pedig 791 ezer utast szállítottak. Így idén a Bahart tavalyhoz képest már 2 hónappal korábban, augusztus végére elérte a 2 milliós utasszámot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×