eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Újabb öt áldozatot követelt a rendkívüli tél - képgaléria

Helyi idő szerint kedd délután újabb hóvihar söpört végig az Egyesült Államok északi területein, amely újabb öt halálos áldozatot követelt.

Az Egyesült Államok északi részén a hóviharok és hideg továbbra is komoly gondokat okoz. Helyi idő szerint kedd délután 10-20 centiméternyi hó esett Pennsylvaniában és Indianában, de a havazás több államot is elért, és az előrejelzések szerdán is újabb erős havazásra kell számítani. Az észak-dakotai Grand Forksban mínusz 28 Celsius fokot, Észak-Illinoisban pedig mínusz 26 Celsius fokot mért a meteorológiai szolgálat.

Négy halálos közlekedési baleset történt a csúszós utakon, míg Ohióban egy kilencéves lány vesztette életét, miután rázuhant egy, a hó súlya alatt eltört faág, így huszonötre emelkedett az immár tizenegy napja tomboló rendkívüli tél áldozatainak száma.

A hatóságok rohamtempóban dolgoznak az utak és a vasútvonalak megtisztításán, hogy szerda reggelre elháruljon az összes közlekedési akadály.

A chicagói O'Hare nemzetközi repülőtéren több mint 900, a szintén chicagói Midway repülőtéren mintegy 300 járatot töröltek a rossz időjárás miatt. A cincinatti légikikötőből a járatok húsz százaléka nem szállt fel. Indianában tízezer, míg Illinois-ban közel nyolcezer lakás maradt áram nélkül a hóvihar következtében.

Több iskolában is rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el, amire például az illinois-i egyetemen 1979 óta nem volt példa.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×