eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Hihetetlen képek: amikor a hullámok is megfagynak

Immár tizenegy napja a hó az úr az Egyesült Államok északkeleti területein. A rekordméretű havazás több települést is teljesen beterített, és elvágott a külvilágtól. Az előrejelzések újabb hóviharokra figyelmeztetnek.

Az Egyesült Államok északkeleti államait sújtó hideghullám után most hóviharok pusztítanak a térségben. Úgy tűnik, az immár tizenegy napja tartó havazás tovább folytatódik.

Az amerikai Nemzeti Meteorológiai Szolgálat kedden arra figyelmeztetett, hogy újabb erős havazásra lehet számítani a következő másfél napban.

A hóviharok először Iowát és Missourit, majd Illinois-t, Indianát, végül New Yorkot érik el, várhatóan szerdán.

Az előrejelzések szerint a hó mennyisége további fél méterrel emelkedhet, így túllépheti a négy métert.

A napok óta tartó havazás miatt az északkeleti területek többségén már járhatatlanok az utak, ám ahol még lehet közlekedni, ott a csúszós szakaszokon gyakoriak a balesetek. A cincinatti repülőtérről induló járatok nagy részét törölték.

<

(fotó: InfoRádió - Barna Gergely, Katie Evans) (képgaléria)

A legnagyobb havazást a New York állambeli Oswego megyéből jelentették, ahol több helyen is közel négyméteres hótorlaszok alakultak ki. Néhány megyében történelmi rekordok dőltek meg, bár ezeket a meteorológusok nem hitelesíthették, mivel nem tudták megközelíteni a területeket.

A mindössze 650 fős települést, Redfieldet teljesen ellepte a hó a kilenc napig egyfolytában tartó havazás során. Mexico városában a bejárati ajtókat sem lehetett kinyitni a hótorlasztól, így az emeleti ablakokon keresztül közlekedtek az emberek. A város polgármestere, Terry Grimshaw kijelentette: már felkészültek a következő havazásra.

A szélsőséges időjárás eddig húsz ember életét követelte az Egyesült Államokban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×