eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Borzalmas üzenetet" küldött az Európai Parlament

Sutba dobta a januárban bevezetett teljes dohányzási tilalmat az Európai Parlament épületében az új vezetés, kezdeményezve egyben elkülönített dohányzóhelyek kialakítását. A lépés ellenzői szerint a testület ezzel igencsak rossz üzenetet küld.

A vezetőségcsere után kisebbségben maradtak azok az európai parlamenti tisztségviselők, akik az éppen csak bevezetett teljes dohányzási tilalom fenntartása mellett érveltek.

Szerintük ennek elvetésével egyrészt "borzalmas üzenetet" küldenek, másrészt a dohányzóterek kialakítása jelentős többletköltséget okoz, például légcserélő berendezéseket kell felszerelni.

A teljes tilalom mellett kardoskodót emlékeztetnek arra, hogy az Európai Bizottság a közelmúltban ismertette javaslatát, amely szerint minden nyilvános helyen tilos lenne rágyújtani az Európai Unió területén. Hasonló rendelkezés Írországban, Olaszországban, Máltán és Svédországban már érvényben van.

A parlamenti tilalom enyhítése mellett ugyanakkor felhozhatók praktikus szempontok. A január óta eltelt hat hét alatt a képviselők az irodáikban és félreeső folyosókon gyújtottak rá, a biztonsági, valamint az éttermi személyzet egy részével együtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×