eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Turné előtt már nem is olyan szadista dolog ollóval húsba vágni

Visszakozott az ausztrál gyapjútermékek elleni felhívásától Pink. Elmondása szerint azért támogatta a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) civil szervezet bojkott-felhívását, mert fel akart lépni az állatkínzás ellen, de igazából nem tájékozódott előtte. Talán nem mellékes, de az énekesnő nemsokára Ausztráliában fog turnézni.

Az énekesnő a múlt év végén azzal dühítette fel az ausztrál farmereket, hogy szadistának nevezte eljárásukat, amikor a birkák farka körül heges, kemény felületeket alakítanak ki.

A farmerek a birkák hátsó feléről nyíróollóval hatalmas húsdarabokat vágnak ki érzéstelenítés nélkül. A tenyésztők ezt azzal indokolják, hogy a birkák hatalmas szőre alá bejutott rovarok lárvái megfertőzhetik és megölhetik az állatokat.

A PETA honlapján Pink vezette fel azt a videót, amely az állatok szenvedését mutatja be.


Az ausztrál televíziónak nyilatkozva Pink azt mondta: kapott egy levelet a farmerektől, amelyben arról tájékoztatták, hogy terveik szerint 2010-ig megszüntetik ezt az eljárást.

Az énekesnő közölte: nem volt teljesen tájékozott, amikor beleegyezett abba, hogy részt vállaljon a kampányból.

Az üzenet, amely a fejemben járt, az állatokkal szembeni kegyetlenség bojkottálása volt. Nem egy teljes iparágé, nem Ausztráliáé, hiszen ez a kedvenc országom - jelentette ki.

Gondolkodás nélkül beszéltem, és azt mondtam: közösítsük ki Ausztráliát. Ezzel magam sem tudok egyetérteni - mondta Pink.

Hozzátette: senkit nem akart megbántani, azt szerette volna elérni, hogy az állatok kevesebbet szenvedjenek.

Az énekesnő, akinek ausztráliai turnéja áprilisban esedékes, hajlandó találkozni a farmerekkel és a gyapjúipar képviselőivel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×