eur:
393.23
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Robbanások Bagdad szunniták lakta részében

Bagdadban 17 ember meghalt és csaknem 50-en megsebesültek, amikor 5 robbanás történt csaknem egy időben - közölték az iraki biztonsági szolgálatok.

A tájékoztatás szerint a főváros, többségében szunniták lakta, délnyugati Dúra negyedében néhány másodpercnyi eltéréssel robbant fel három, robbanószerrel megrakott gépkocsi egy zöldségpiac mellett.

Nem sokkal korábban szintén gépkocsiba rejtett pokolgép robbant fel Bagdad belvárosában, valamint a főváros délkeleti, Kamszala negyedében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×