eur:
393.26
usd:
354.13
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Kémkedésért ítélték el a multimilliomos vállalkozót

Nagy-Britannia egyik leggazdagabb férfiját börtönbüntetésre ítélték, amiért igénybe vette egy magánnyomozó iroda szolgáltatásait. Az iroda ugyanis illegális eszközökkel élt.

A többi mellett telefonokat hallgattak le, számítógépes rendszereket törtek fel, és egészségügyi, valamint banki személyes adatokhoz fértek hozzá.

Adrian Kirby - akinek a vagyona 65 millió fontra, azaz csaknem 25 milliárd forintra becsülhető - arra kérte az irodát, hogy kémkedjen egy férfi után, aki bepanaszolta a cégét a hatóságoknál. Az iparmágnás hat hónapos börtönbüntetést kapott.

A 47 éves vállalkozó 47 ezer fontot fizetett ki az ügynökségnek kémkedésért.

A londoni irodát azonban mások is felkeresték. Egy férfi például arra kérte őket, hogy hatoljanak be a felesége laptopjába, hogy terhelő adatokat gyűjtsenek a válásukhoz. A kémek ebben az esetben is számos engedély nélküli eszközhöz nyúltak.

A cég vezetője egy volt rendőr, aki különösen ért a számítástechnikához.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×